"הפעילות שלנו מאפשרת לסטודנטים לבצע את הפעולות שלהם באמצעות המחשב ומכשיר הסלולר", כך פתח יוחאי בראב, מנכ"ל BCI בראב מחשבים, את פגישתנו במאורת הנמר. בראב ואמיר שולץ, סמנכ"ל בחברה, הגיעו לשיחה עמי על מנת לספר לי על החברה והמערכת שלה, שמיועדת לעולם האקדמי.
BCI פועלת מזה עשרות שנים בתחום פתרונות המחשוב לאקדמיה, מוסדות לימוד וגופי הדרכה פרטיים, ציבוריים וממשלתיים. מערכת Orbit Academy, שפותחה בידי מומחי החברה, מציעה פתרון למנהל הסטודנטים, המרצים והאקדמיה – החל משלב ה-CRM, עבור בשיבוץ תלמידים במערכות השעות, וכלה בניהול הגביה ועוד, ומהווה עבורם פלטפורמה מיטבית להפקת ערכים מגוונים.
בין לקוחות החברה מנו אורחיי את אוניברסיטת בר אילן, בית הספר הארצי להנדסאים בקריית הטכניון, המכללה האקדמית צפת, בית הספר האקדמי לאחיות בבית החולים שיבא בתל השומר, המכללה האקדמית גורדון, לשכת התעשייה והמסחר, בצלאל, המרכז לשלטון מקומי, המכללה אקדמית הדסה ירושלים, משרד המדע והטכנולוגיה, ועוד.
"מאות לקוחות החברה, בהם מוסדות אקדמיים שעובדים עם מערכת המידע שלנו, נהנים מאינטרנט המהיר ומדווחים על עלייה בתפוקה בזכות העובדה שהמערכת זמינה מכל מקום, בכל מכשיר ובכל זמן. הזמינות הזו מאפשרת לארגון לבצע פעולות גם מחוץ לשעות הפעילות – בין אם הן אדמיניסטרטיביות, דוגמת שיבוצי בחינות, כיתות, הזזת חדר לימוד בקורסים וכו'…, או פעולות בקרה כמו דו"חות כספיים, סטטיסטיקות, ימים פתוחים, ושליחת הודעות – וכל זאת, ללא תלות בזמן ובמקום", אמר לי שולץ.
הוא הוסיף כי המערכת מספקת ערכים מוספים לא רק למגזר הסטודנטים, אלא גם לסגל המוסד האקדמי ולמרצים בפרט. באמצעות מודולים דוגמת ניהול סגל עובדי הוראה ומחקר קיימת לארגון אפשרות לתכנון מוקדם וראייה עתידית של פעילות ההוראה והפעילויות הנלוות לה, תוך התחשבות באילוצי והעדפות שיבוץ של סגל ההוראה. "המודול נועד לספק בקרה ומעקב שוטפים על ניהול הסגל בארגון, וכן בחינת התכנון מול הביצוע", ציין. "אנחנו מאפשרים למרצה לבצע את רוב הפעילויות מהבית. אין במאה ה-21 צורך שהמרצה יידרש להגיע למוסד בכדי לבצע פעולות אדמיניסטרטיביות".
"הטכנולוגיה – פן רב השפעה בהחלטה היכן ללמוד"
לדברי בראב, "הפרספקטיבה של הסטודנטים השתנתה עם השנים וכיום, הפן הטכנולוגי מהווה גורם רב השפעה בהחלטה שלהם היכן ללמוד. אם פעם מה שמשך סטודנט למוסד אקדמי מסוים היה אפיון המקצוע שאותו הוא רוצה ללמוד, אין ספק שכיום, חלק ניכר מההחלטה איפה ללמוד נעוץ בשאלות הרלוונטיות לא פחות? איפה הכי נח לעשות זאת? היכן אפשר לעשות הכל אונליין מהבית במקום להגיע פיזית לאוניברסיטה או למכללה? איפה ניתן לתקשר עם מרצה במקום לקבוע תור ולחכות שבועות לפגישה? איזה מוסד מאפשר לך לצפות בסילבוס של קורסים, לבצע רישום, לערער על ציון, לבחור תחום התמחות, לצפות בגרף המראה איפה אתה עומד בציוניך ביחס לשאר התלמידים ועוד – וכל זה מבלי לבזבז שעות מיותרות על נסיעה, המתנה וכו'…? אחרי הכל, אי אפשר לצפות מסטודנטים שנולדו בשנות ה-90 לחזור לאחור, לעידן שהם בכלל לא הכירו".
שולץ הסכים ואמר: "אם פעם, תדמית קלאסית נחשבה למכובדת והעידה על ותק ורצינות של המוסד האקדמי, בימינו היא מעידה על אפשרויות מועטות יותר להתקרב לסטודנטים ולעזור להם. רתיעה של ארגונים אקדמיים מחדשנות תגרום לעיכוב בשירותים הניתנים לסטודנט – דבר שבסופו של דבר ישליך על התקדמותו וצמיחתו. הטמעה של מערכת וובית מתקדמת מסמנת שני דברים: אנחנו עם הפנים לסטודנט ונשארים תמיד מעודכנים".
בסיום פגישתנו הרהרתי בנושא ולא יכול הייתי שלא לעשות הקבלה בין התנאים שאני קיבלתי בזמן הלימודים שלי באוניברסיטה לתנאים המתקדמים המוצעים להם כיום. מעניין יהיה לראות מה יקרה בעוד 20 שנה, והאם הילדים והנכדים שלנו יוכלו להוציא תואר מהבית ויהפכו את הקמפוסים למיותרים.